A grillezés egyszerű titkai: A grillsütő használata

Grillezni egyáltalán nem bonyolult, csak meg kell találni a megfelelő eszközt hozzá. Tényleg egyszerű a grillsütő használata? Olvass tovább!
Hogyan használd a grillsütőt és hogyan készítsd el vele az ételeket?
A legelterjedtebbek a faszenes grillsütők.
Manapság a gázgrillekre is egyre nagyobb a kereslet, és szerencsére a kínálat elég széles.
Amennyiben idő- vagy helyhiányban szenvedsz, akkor javaslom, hogy nézd meg az elektromos grillezőket, mert percek alatt üzemkész, és akár kis teraszokon is könnyen használhatóak, nem csinálnak nagy felfordulást.
Grillezni egyáltalán nem bonyolult, csak épp meg kell találni a megfelelő eszközt hozzá.
Válassz olyat, ami megfelel az igényeidnek és az elképzeléseidnek!
Grillsütő használta: a kezdeti lépések
Kezdd tiszta lappal: azaz legyen tiszta a rostély!
Mielőtt bármit is a rácsra tennél, győződj meg róla, hogy az tiszta legyen.
Attól függ, hogy a rács milyen anyagból készült (zománcozott, krómozott vagy öntöttvas, használj forró vizet és egy spatulát vagy kefét, hogy eltávolítsd a maradékokat.
Egy tipp: A grillsütő rácsot forrósítsd fel, hogy a maradványok szinte leégjenek. Utána a rácsot egy erre használatos kefével dörzsöld át.
Találd meg az ízlésedet! - Fűszerezd meg az ételeket megfelelően
A legjobb grillezést az ízek teszik teljessé.
Kísérletezz különböző fűszerekkel és szószokkal, hogy megtaláld a számodra tökéletes kombinációt!
Éget, mint a tűz: de ne félj a hőtől!
Nagyon fontos, hogy figyelj a hőmérsékletre.
A húsok általában magasabb hőfokot igényelnek, míg a zöldségek és halak alacsonyabbat.
Gyakorolj, és megtanulod, hogyan állítsd be a megfelelő hőfokot.
Ebben nagy segítségedre leszek azok a grillsütők, amelyekben állítható magasságú a grillrács.

Ne pörögj, mert elszédülsz: ne forgasd meg az ételeidet túl sokszor!
Nem kell túl sokszor megforgatni az ételt a grillezőn. Kétszer vagy háromszor fordítsd át, és hagyd, hogy a hő jól átjárja.
Ahhoz, hogy az ízek jól átjárják az ételedet, időre van szükség.
Hagyjál békén: sütés után pár percig pihentesd az elkészült ételt!
Miután elkészült az étel, ne csapj le rá azonnal. Pihentesd pár percig, hogy az ízek összeérjenek és a húsok megőrizzék nedvességüket.
Ez a rövid várakozás segít abban, hogy az étel még ízletesebb legyen!

Első a biztonság: tartsd be a biztonsági előírásokat a grillsütő használata során!
Ne felejtsd el, hogy be kell tartanod a grillező biztonságos használatát.
Tartsd távol a gyerekeket és a háziállatokat a forró grillezőtől, és ügyelj rá, hogy a tűz ne terjedjen át a környező tárgyakra.
Grillezni az egyik legkellemesebb időtöltés, amit barátokkal vagy családdal lehet csinálni.
Ne félj kísérletezni, és bátran próbálj ki új ízeket és recepteket.
Legyen szó családi piknikről, baráti összejövetelről, kerti buliról, mi mindenre fel vagyunk készülve.
Válogass a kiváló minőségű grillsütők és kiegészítők között, melyekkel könnyedén és biztonságosan készítheted el az ételeket!
Kellemes szabadtéri sütést kívánok!
Livi