Kukorica grillező kosár
Csöveskukorica forgató – próbáld ki a grillezett kukoricát is!
Lehet, hogy nálunk még nem alap kerti menü a grillezett kukorica, de hidd el, érdemes kipróbálni!
Egy kis vaj, só, fokhagyma, vagy akár fűszervaj a végén, és már kész is a nyár egyik legjobb harapnivalója.
Ezzel a forgatóval egyszerre 4 csöves kukoricát süthetsz tökéletesre anélkül, hogy odakapna vagy folyton forgatnod kellene kézzel.
52 cm hosszú, kényelmes fa nyéllel, így nem forrósodik fel, te pedig nyugodtan sörözhetsz közben.
Tipp annak, aki így is kipróbálná: a kukoricát sütés előtt áztasd vízbe 10-15 percre, így még szaftosabb marad a parázson!
Emeld a grillmenü szintet egy ízletes csemgével!
Kukorica grillezési tippek:
Klasszikus vajas-sós:
A csöves kukoricát sütés előtt kend meg olvasztott vajjal vagyolivaolajjal. Sózd le, majd mehet a forgatóba. Aranybarnára pirítva mennyei! kb 10 perc
Fokhagymás-fűszervajas:
Olvasztott vajba keverj zúzott fokhagymát, egy kis petrezselymet vagy snidlinget. A grillezett kukoricát ezzel locsold meg, amikor megsült a grillen.
Pikáns:
Sütés után kend meg tejföllel, szórd meg reszelt parmezánnal vagy fetával, csilivel és egy kis lime-lével. Brutál jó!
Próbálozz bármilyen módszerrel és fűszerekkel. Beáztatva vagy anélkül, héjában sütve vagy anélkül.
Használj sót, borsot, vajat, mézet, újhagymát, chilit, szezámmagot, fokhagymát,parmezánt, petrezselymet, fűszernövényeket, sajtot, lime-ot.
Próbálkozz bátran!
A kukorica hálás alapanyag, nem nagyon lehet elrontani, és a grill mellett simán összedobhatsz párféle ízesítést, hogy mindenki találjon kedvére valót.